torstai 7. syyskuuta 2017

Syksyn kuulumisia


En oikein tiedä, että lasketaanko sitä vielä kirjaimellisesti syksyksi kun mittarissa näyttää edelleen lähemmäs 30 astetta. Mutta ainakin syyskuu on virallisesti jo alkanut. Tässä on viime aikoina taas tapahtunut vaikka ja mitä ja ehkä olisin taas aika hiukan purkaa kuulumisia. Jos vaikka aloitetaan sillä, että sain elokuussa vierailijoita taas Suomesta. Henna ja Jussi eksyi Maltalle nauttimaan edes viikon mittaisesta kunnon kesästä. 

Käytiin Nennan kanssa ottamassa tatuoinnit taas jälkeen hyväntekeväisyystapahtumassa. Ihana kun täällä järjestetään näitä ja hinnat on yleensä edullisia vielä mutta artistit ihan mahtavia. 



Vuokrattiin auto Hennan ja Jussin kanssa muutamaksi päiväksi ja nähtiin vaikka ja mitä. Vietettiin päivä Gozolla ja käytiin Marsaloxxin markkinoilla. Se vapaus mikä tulee kun pääsee auton rattiin ja pääsee ajelemaan sinne ja tänne on jotain mitä aina kaipaa. Malta kun on niin pieni maa ettei täällä ole oikein järkeä hommata omaa kulkuneuvot. Parkkeeraus on ihan mahdoton ja ruuhkissa tulee sitten vietettyä road tripin suurin osa. Mutta onneksi autoja voi aina vuokrata. Täytyy kyllä sanoa, että oli sen verran tiivis viikko ja ainakin saari tuli kierrettyä ja perinteiset Slieman rannat jäi välistä. 

Tosiaan kun tuli tuo ero kesän aikana niin nyt on sitten alkanut asunnon metsästys. Ideana on muuttaa Rosan ja Marjon ja labbiksen kanssa samaan asuntoon. Kolmen makuuhuoneen metsästys koiran kanssa tuntuu olevan ihan mahdotonta ja hankalaa. Jotenkin paikalliset ei vuokraa asuntoa jos koira ja varsinkin isompi koira on kyseessä. Ollaan käyty katsomassa muutamia asuntoja ja useiden ei koiria -ilmoituksen jälkeen alkoi jo toivo mennä. Perjantaina välittäjä sitten ilmoitti, että St Juliansissa olisi kolmen makuuhuoneen asunto isolla terassilla vapaana ja sinne saisi ottaa koiran. Kävin sitten tuota asuntoa katsomassa ja niihän siinä sitten kävi, että koti löytyi. Asunto sijaitsee Spinola Bay:ssä ja kattohuoneisto. Perjantaina pitäisi mennä sitten kirjoittaa soppari ja saada avaimet uuteen kotiin.  

Itse olen majaillut nyt tovin työkaverin vierashuoneessa joten ihana, että pääsee vihdoin omaan kotiin. Kuvia tulee sitten kun niitä saa laitettua. 

Vähän jännittää kun ensi viikolla pitäisi mennä avekiksi maltalais-britti häihin. Maltalaiset häät pitää sisällään aina paljon vieraita ja juhlintaan kuuluu aina open bar sekä naposteltavaa pitkin iltaa. Paikallisten tapaan ei lahjoja anneta vaan lahjojen sijaan tapana on antaan rahaa ja summa vaihtelee muutamasta kympeistä sataseen tai enemmän. Mutta kerron kyllä lisää miten häät meni kunhan niistä selvitään ensi viikon lauantain 😊

Elokuussa oli myös perinteiset kesäkarnevaalit jossa oli ihan mahtava käydä. Karnevaalit on aina täällä tosi hauskat. 


Ai niin ja aivan älyttömän ihanaa, mennään tyttöjen pidennetylle viikonlopulle Barcelonaan ensi kuun puolessa välissä. Barcelonassa tai Espanjassa ei olekaan tullut vielä käytyä joten odotan innolla tuota. 

Eilen oli Maltalla myös Pride -kulkue ja jatkossa voi passiin yms valtion myöntämiin dokumentteihin laittaa sukupuoleksi x jos ei halua määritellä, että kumpaa sukupuolta on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti