sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Talvikuulumisia Maltalta.

Johan on taas tapahtunut kaikkea viime kerrasta. Katsotaan, että kuinka pitkän tarinan saan tällä kertaa aikaiseksi. Viime kerran jälkeen sain kutsun mm virallisesti käymään Chrisin kotona sekä pääsin ensimmäistä kertaa työmatkalle Lontooseen sekä herään aamuyöllä kun kämppä tulvii myrskyn vuoksi. 

Joskos sitä, vaikka aloittaisi siitä, että sain pari viikkoa sitten tuon niin sanotusti virallisen kutsun maltalaisen poikaystäväni kotiin. Olin nähnyt Chrisin vanhemmat aikaisemmin mutta vain pikaisesti eikä montaa sanaa ehditty vaihtamaan. Se, kun viimeksi sain kutsun tavata poikaystäväni vanhemmat on varmasti ainakin 10v sitten Suomessa. Nyt vastassa on ensimmäisen kerran vieras kulttuuri - onneksi Maltalla puhutaan toisena kielenä englantia, joten kielimuuria ei varsinaisesti ollu. Maltalla on kohteliasta viedä vaikka viinipullo tai vastaavaa kun saat kutsun kylään, edes jokin pieni kiitos siitä, että sut kutsutaan kylään. Kaapista löytyi Suomireissun jäljiltä Pandan konvehtirasia jonka nappasin mukaan sekä lähikaupasta viinipullo -luulisi ainakin näillä eväillä piristävän herrasväkeä. 

Chrisillä on neljä nuorempaa sisarusta jotka ovat usko tai älä neloset. Kolme siskoa ja yksi veli ja neljä vuotta nuoremmat kun hän. Chrisin veljen tyttöystävä tuli myös ensimmäistä kertaa virallisesti "näytille" samaan aikaan kuin minä ja Chrisin siskoista kahden poikaystävät tulivat kylään myös. Maltalaiset on tosi rentoja ja vieraanvaraisia ihmisiä. Chrisin isä on hovimestarina paikallisessa Hiltonissa ja toimi hyvin hovimestarin elkein kotosalla, kaivoi mm baarikaapista viinat pöytään ja piti huolen, että jokaisella riitti juomista lasissa. Yleensä maltalaiseen tapaan kuuluu isot ruoka-annokset sekä hiukan erilainen Välimerellinen ruoka mutta tällä kertaa tarjolla oli vain naposteltavia kuten erilaisia juustoja sekä leipiä ja pikkusuolaista. Suurin yllätys vierailussa oli nähdä heidän kotinsa. Chris ikää 31 jakaa huoneensa pikkuveljensä kanssa( jonka tiesin jo) mutta shokkina tuli se, että he nukkuvat KERROSSÄNGYSSÄ samoin nuo kolme sisarusta iältään kohta 27 nukkuvat samassa huoneessa kerrossängyissä. Kaippa tähän voi vain sanoa, että Välimeren kulttuuri? Pääasia on kuitenkin, että perhe on todella mukava ja heidän kanssa on helppo jutella. 

Terveiset myös Lontoosta. Viime kerrasta taitaa olla joku 4-5 vuotta kun siellä tuli pyörähdettyä. Lontoossa oli KYLMÄ mittari näytti jotain -1 ja +3/4 välissä. Onneksi sentään sää oli aurinkoinen. Käytiin Ice Totally Gaming messuilla. Mitkä oli omasta mielestä tosi mahtavat. Paljon aikaa ei esimerkiksi nähtävyyksiin ollut mutta sen verran ehdittiin maanantaina käydä, että Oxoford streetin kauppoja pääsi kiertelemään. Käytiin syömässä myös vaikka kuinka monessa hyvässä ravintolassa ja ruuan laatu pääsee yllättämään verrattuna vaikka Maltan ravintoloihin. Seuraavan kerran pitää kyllä varata hiukan aikaa ja käydä pyörimässä Lontoossa eri paikoissa. 

Mitäs Maltalle kuuluu? Noh perjantaina alkoi myrsky ja sade. Nukahdin mutta heräsin 5 jälkeen aamulla siihen kun tuuli on yltynyt niin kovaksi, että se herättää. Seuraavaksi tajua että jossain kuuluu veden tippumisääntä. Katson kelloa ja totean sen olevan vasta vähän yli 5 aamulla. Naapurissa toimistossa jatkuneet kemut vei metelin takia sänkyyn vasta 24 jälkeen. Noh ei muutakuin valot päälle ja ikkunan alla vesilätäkkö sekä ikkunaverhot märät ja vesi tippuu katosta ja ilmeisesti myös ikkunoiden välistä vaakatasossa olevan sateen/ tuulen vuoksi. Makuuhuoneen katossa on halkeama josta tippuu vesi ja samoin vessan katossa on halkeama mistä vesi tippui asuntoon. Noh mutta Mela asutaan Maltalla ja asunnot on mitä on. Myrskyt kuuluu Välimeren ilmastoon ja viime vuonna ne hajotti rakennuksia yms. Linkki englanninkieliseen artikkeliin mm tämän viikonlopun tuhoista kiitos Lovin Malta -sivuston.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti