torstai 21. helmikuuta 2019

Kevät lähestyy

Jee päivät pitenee ja ilmat lämpenee!

Jos vaikka aloittaisi kirjoituksen tulevista reissuista. Huhtikuun alussa tehdään siskoreissu Lontooseen ja meillä on buukattuna vaikka ja mitä noille muutamalle päivälle. Käydään katsomassa mm Aladdin -musikaali ja mennään tutkimaan Harry Potterin kuvausstudiot. Todennäköisesti matkaan kuuluu myös London Eye -kierros. Vähän jännittää, et miten käy mahdollisen Brexitin ja sen vaikutukset reissuun. Huhuja on esim lentojen mahdollisista viivästyksistä.. Mutta aika näyttää. Toivotaan, että tulisi hauska reissu. 


Maaliskuussa pidennettynä viikonloppuna buukattiin yö Melliehassa Maltan pohjoispuolella. Saatiin 50€ junior sviitti ja hotellista löytyy saunat ja uima-altaat. Ihana rentoutusloma tähän väliin. Talvikautena hotellien hinnat tippuu suht alas Maltalla, jolloin tämmöisiä minireissuja on kiva tehdä. 


Saatiin varattua myös kesälle Suomireissu hiukan kiertäen. Lennetään ensin Ryanairilla Riikaan Maltalta -lennot 150e matkalaukkujen kanssa. Aamulennon vuoksi laskeudutaan jo 11 aikaan Riikaan minkä vuoksi saadaan vietettyä iltapäivä/ilta Riikassa, nukkua hyvin hotellissa ja aamulla ottaa bussi kohti Tallinnaa - onneksi Riikan ja Tallinnan välillä kulkee vaikka ja kuinka monta edullista bussia ja matka-aika noin 4.5h. Näin saadaan pysähdyttyä Tallinnassa myös yhden yön verran. Aamupäivällä matka jatkuu sitten laivalla kohti Helsinkiä ja mikäs sen parempi kun vanha kunnon Silja Europa :D Kahden viikon reissun paluulento onkin sitten suoraan Helsingistä vaihdolla Maltalle. Alunperin meinattiin lentää suoraan Finnairilla Maltalle, mutta kahden ihmisen lennot ja matkalaukut noin vähän päälle 600€. Nyt saatiin sentään lennot matkalaukkuineen noin 450€. Tottakai hotellit yms lisää kuluja mutta saadaan samalla pieni roadtrip :) 

Ainakin nyt keväällä on paljon asioita mitä odotella. 

Muuten tuntuu, että loppuvuosi ja nyt alkuvuosi on ollut jotenkin todella raskas. Raskaaksi tekee sen, et tosi moni kenet on tuntenut melkein Maltalle muuton alusta asti on lähdössä tai lähteneet viimeisen parin kk aikana. Malta kun on tämmöinen välimaasto ja täällä asutaan vain pari vuotta, jonka jälkeen saari alkaa jäädä pieneksi ja seuraavat suunnitelmat odottaa. Tilannetta pahentaa kokoajan uutisissa oleva jatkuva erilaisten multikerrostalojen ja hotellikompleksien rakennus. Joka kulmalla uusi rakennustyömaa ja pölyä ja meteliä lisää. Tää talvi on ollut myös yksi kylmin taas hetkeen. Meidän kämpässä sähkö toimii prepaid -korteilla joita saa vain vuokranantajalta. Hinta on ihan huijausta ja vuokraisäntä niin kiireinen, että välillä saattaa olla parin kreditin varassa onko sähköä vai ei. Parhainta tässä on asenne jonka mukaan hän teki meille palveluksen kun tuli hakemaan vuokran sekä tuomaan lisää sähköä... Jos olet niin kiireinen niin älä laita rakennukseen etukäteen maksettavia sähkökortteja! Tän vuoksi asunto tuntuu kylmältä ja joutuu kokoajan miettimään paljonko sähköä on jäljellä.. Unohtamatta sitä, että meidän "merkkikeittiö" ja sisäänrakennettu pakastin/jääkaappiyhdistelmän pakastinosio jäätyy niin ettei ovea saa melkein koskaan auki. Mutta täähän on vain ihan normaalia täällä :D


Noh seuraavaan kertaan taas. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti