maanantai 30. toukokuuta 2016

Vuosipäivä lähestyy..

Kun istut koneessa ilman mitään tekemistä on hyvä vähän taas kirjoittaa ja kertoa kuulumisia. Käytiin Mikon kanssa pienellä noin 24h reissulla Roomassa. Maltalta on niin näppärä lähteä RyanAirilla lentäen ihmettelemään ja ihastelemaan Italiaa. Tässä vuoden sisällä kun Maltalla on tullut asuttua on Italiassa käyty jo kolmesti ja seuraava reissu Roomaan tulee jo heti heinäkuun alkupuolella kun vanhemmat tulee käymään Maltalla. 
Käveltiin semmoinen kevyt 21km ensimmäisen päivän aikana. Hotelli oli noin 10min kävelymatkan päässä Colosseumilta, ja täytyy kyllä sanoa, että se oli aikamoinen nähtävyys. Miettii mitä kaikkea historiaa deskin pitää sisällään. Sisälle asti ei jaksettu jonottaa sillä turistikauden alettua voi jonotus viedä jopa tunteja. Pitääpä sitten kesällä aloittaa päivä vanhempien kanssa siten, että menee Colosseumin sisälle ihmettelemään. Samaisella lipulla pääsee myös vieressä olevaan Forum Romanum Jonkin tyyppiset rauniot siinä vieressä. Roomasta jäi kyllä mieleen se, että kaupunki on yhtä rauniota täynnä, katseltavaa riittää siis niille ketä historia kiinnostaa. Syötiin muuten meidän illallinenkin tuossa vieressä, tilattiin toki pullo valkkaria pöytään ja sitten erilaisia juustoja sekä leikkeleitä. Oli muuten hyviä, ja tajusin vasta siinä vaiheessa kun oltiin syöty, että olisihan sen kuvan voinut napata. 

Pakkohan oli myös käydä Trevin suihkulähteelle heittämässä kolikko veteen joka tarkoittaa sitä, että Roomaan palaa vielä uudelleen. Ainakin omalla kohdalla tuo pitää paikkaansa. Lennot varattu 8.7 :). Kolikko piti tottakai heittää selkä lähteeseen päin jottei tule huonoa onnea. Suihkulähde on paljon paljon kauniimpi illalla kuin päivänvalossa. Turisteja riitti ihan tarpeeksi oli kellonaika mikä tahansa. Matkalla Trevin lähteellä törmättiin meidän tulevaan kesäpalatsiin eli tuohon Vittorio Emmanuelin muistopalatsiin. Jonkun saanut hyvän idean rakentaa tajuttoman suuren palatsin jollekin kuolleelle hepulle. No näyttävä se ainakin oli. 
Pitkän päivän kävelyn jälkeen toki jalat oli sen verran puutuneet, että oli ihan hypätä kuumaan poreammeeseen joka meidän hotellihuoneesta löytyi. Löysin meille semmoisen iRooms -ketjun, jotka suunnittelee nimenomaan pariskunnille sopivia huoneita, suuressa osassa huoneissa on oma poreamme. Ja kaikista huoneista löytyy myös iPad. Sanoisin, että noita huoneita ei ole suunniteltu kavereille sillä suihkut/poreamme on samassa huoneessa sängyn kanssa. Eikä niissä ole kuin kirkas lasi ympärillä. Noh ensi viikolla nukuttaankin sitten teltassa Earth Gardenin aikana. Jonkun tyyppinen festari jossa on esiintyjiä yms. Katsotaan mitä tulee tapahtumaan siellä hippien keskellä. 
Ai niin ja pian eli 6.6 on meikä ollut Maltalla vuoden. Tuntuu, että tuona aikana on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä ja aika mennyt myös todella nopeasti. Huomaa, että sen verran alkaa maltalaistua jo, että kaupassa kun käy on omasta mielestä 5€ tai yli maksava viini jo kallista. Nyt Roomassa lasi viiniä maksoi semmoisen 5-6€ ja Maltalla se on noin 2-3€. Mutta maassa maan tavalla ja sitä rataa. Jännityksellä sitten odotaan, että mitä vanhemmat tykkää tästä kivestä jota on kodiksi saanut kutsua vuoden päivät. Vielä ei ainakaan olla muualle muuttamassa :) 

Meidän kämppä alkaa kanssa jo olla  ihan hyvää mallia valmis. Löydettiin semmoisia kuormalavoja josta sitten alettiin rakentamaan sohvia. Rakennusurakka oli helppo mutta nyt sitten pitää ne hioa ja maalata. Mutta onpas sitten pientä kivaa askartelua.
Eipäs kai tällä kertaa sitten muuta mielessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti