keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kesä tulee

Niin vain ensimmäinen vuosi on vierähtänyt Maltalla ja muistelee vuoden takaista hetkeä kun tänne silloin eksyi ja kaikki oli ihmeellistä ja jännää ja KUUMAA. Nyt alkaa taas sopivasti lämpötila nousta siten, ettei enää iltaisin tarvi pahemmin pitkähihaista vaan tarkenee shortsit ja t-paita päällä. Viime vuonna näihin aikoihin oli Anu -sisko eksymässä Maltalle ja kuumin helleaalto sitten hetkeen odotti. Nyt vuorostaan saan vieraaksi vanhemmat ensi viikolla. Vietetään noin 10 päivää ensin yhdessä Maltalla ja lennetään sitten vielä muutamaksi päiväksi Roomaa. Maltalta kun ei onneksi lennä sinne kuin noin tunnissa. Tulee kyllä ainakin nähtävyyksien täyteinen loma! ( Maltalla kun on kuvattu niin paljon leffoja, niin pääsee vanhemmatkin näkemään kuuluisien leffojen kuvauspaikkoja mm Gladiaattori ja sitten löytyypi Game of Thrones kuvauspaikkoja). 


Nyt pääsee sitten itsekin kunnolla viettämään aurinkolomaa Maltalla sillä pahemmin ei ole ollut itsellä sen verran vapaita, että olisi lähtenyt koko saarta kiertämään. Hassultahan se kuullostaa kun pääsaaren pituus on noin 30km ja silti tuntuu pitkältä matkalta lähteä vaikka bussilla seikkailmaan ja tutkimaan saaren eteläpäätyä. Maltalainen laiskuus siitä, että mikä on kaukana on todellakin iskenyt päälle. Taikka sitten se on vain se, että vaikka kilometrillisesti matkaa on vain esim kolme kilometriä menee siihen julkisella noin 40min- 1h riippuen ruuhkasta. Tämän takia usein käveleekin mieluummin paikasta toiseen. Ja jos saarta haluaa lähteä tutkimaan pitää ensin ottaa bussi Vallettaan josta sitten vaihdolla pääsee noin saman matka-ajan verran määränpäähän.

Suunnitelmissa on onneksi auton vuokraus joten katsotaan, että miten autolla ajo näin vuoden jälkeen onnistuu Maltan erittäin sekavassa liikenteessä. Uskoisin, että hyvin toivon mukaan :). Maltalla on onneksi niin paljon nähtävää ja odottaa itsekin ihan innolla sitä, että pääsee paikkoihin jossa ei vielä ole käynyt. #turistinamaltalla.




Meidän kämppäkin alkaa olla jo aika hyvin kunnossa ja saatiin vihdoin maalattua meidän sohvat ja tekonurmikko levitetty katolle. Grilli toimii hyvin ja ulkona on kiva grillailla ja chillailla meidän kesäolohuoneessa. Ai niin ja laitoin noin kolme viikkoa sitten esimmäisen kerran eläessäni semmoiset pysyvät ripsien pidennykset ja täytyy sanoa, että ihan mahtavat täällä helteessä. Ei tarvi enää miettiä, että leviääkö ripsari pitkin poskia. Ainut huonopuoli on, että sukellus ei enää onnistu. Ripsiin jää niin paljon vettä ja merivesi sitten vain kirvelee silmissä eikä silmiä voi hinkata ollenkaan. Mutta pieni hinta siitä, että elämä helpottui ja nopeutui.


Lisää taas sitten muutaman viikon päästä kun on lomailtu ja saatu vierailijoita tänne. Loman jälkeen jäädäänkin sitten odottamaan, että Anu ja Robi pääsee aurinkolomailemaan Maltalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti