keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Loma loma


Huomasin, että tää on aika näppärä tapa kirjoittaa blogia. Istun siis taasen koneessa ja odottelen lennon lähtöä Roomasta takaisin Maltalle - Home sweet here I come. Voiko Roomaa nähdä vain alta neljässä päivässä - Kyllä voi! Kierrettiin aamupäivä ja ilta ja välissä shoppailtiin äidin kanssa. Kun on aamuvirkkujen kanssa matkassa pääsee nähtävyyksiin ilman turhauttavaa jonotusta. Toki jonoa oli mutta se mitä opaskirjat varoittaa tuntien jonoista esimerkiksi Colosseumille on ihan höpöä. Ainakin jos olet jonossa heti 9 jälkeen aamulla. Välillä tosin meinasi kunto loppua kesken kun lämpötila oli siinä 30-35 välissä. Se ei ehkä ole paras lämpötila kaupunkilomalle kun ei pulahtamaan pääse minnekään. Mutta hyvin selvittiin kun pysähdyttiin juomaan vettä ja talon viinejä paikallisiin ravintoloihin.


Colosseum oli itsestään aika hieno kuten jo viime kerralla totesin. Onko se väärti maksaa 12€ lippua sisäänpääsystä - Toki sillä samalla lipulla pääset sitten myös viereiseen paikkaan. Roomassa on järjestetty tosi kivasta EU:n nuorille. Kaikkiin museoihin on vapaapääsy kaikille EU:n alle 18v kansalaisille ja alennettu hinta 18-25v. Ei muutakuin henkkarit mukaan ja museoita kiertämään. Harmi, että itse on jo tuon ylä-iän ylittänyt.

Pitihän sitä myös Vatikaanissakin käydä, Paaviin ei kuitenkaan törmätty. Pietarin kirkon kupolissa haluttiin myös käydä pyörähtämässä, eihän sinne ollut kuin 530 askelmaa ylös ja sama takaisin. Porraslippu oli 6€ ja hissilippu 8€. Omasta mielestä hissilippu oli ihan huijausta sillä pääsit tuolla ensimmäiset 200 porrasta ja loput 300 porrasta piti kuitenkin mennä kävellen ahtaita ja kiertäviä kupolin portaita pitkin. 30 -asteen helteessä meinasi hiukan usko loppua, mutta ylös selvittiin ja maisemat sen arvoiset. Pyhän Pietarin -kirkkoon sekä sitten Colosseumille oli samanlaiset turvatarkistukset kuin lentokoneeseen menisi. Kaikki läpivalaistiin laukuista lähtien ja metallinpaljastimen läpi piti kulkea. Onpa molemmat kyllä niin suuria nähtävyyksiä, että ymmärtää tuon. 

Iskä oli ihan innoissaan kun puolessa välissä, eli siinä mihin hissi jäi olikin pieni kahvila, josta sai vielä kaiken lisäksi olutta. Pietarin kirkon katolla kahvila ja tuoppi olutta maksoi 4.5e :D Harmiksi viiniä ei siitä saanut ja limulasi oli pienempi ja maksoi melkein saman kuin olut-tuoppi. 
Vatikaanin aukio Pyhän Pietarin kirkon kupolista. Kiivetty 530 porrasta ylös ihailemaan näitä maisemia. Oli kyllä sen arvoista.
Vatikaanin aukiota, ei ollut vielä 10 jälkeen kamalasti ruuhkaa joten sai rauhassa kiertää.

Eniten Roomassa ehkä ärsyttää nuo jonon ohi lippuja myyvät henkilöt, joita löytyy jokaisen suuren nähtävyyden kulmilta kuten myös Hop on -Hop off bussien lippujen myyjät. Liika on liikaa. Ai niin ja myös ravintoloiden sisäänheittäjät. Ei niitäkään jaksa kun haluat rauhassa katsoa listaa ja miettiä sopivaa paikkaa. Mutta ilmeisesti nuo sisäänheittäjät ovat myös häpeäksi paikallisille ja välttävät hyvin turisti -alueen ravintoloita. No nyt takaisin Maltalle ja selviää ilman noita. 

Mitäs vielä, ai niin ajoin ensimmäistä kertaa Maltalla myös autolla. Vuokrattiin vanhempien kanssa auto kolmeksi päiväksi ja kierrettiin ympäri Maltaa sekä Gozoa. On tuo liikenne aika hullua mikä Maltalla on. Samoin se, että parkkipaikkaa ei Sliemasta saa sitten millään jos parkkipaikkaa etsit 17.00 jälkeen. Saatiin yksi parkkisakko sekä sitten kerran jouduttiin jättämään auto melkein kilometrin päähän. Mutta autoilu oli hauskaa ja ilman kolareita selvittiin. 

Loma on nyt sitten ohi ja takaisin töihin pitäisi mennä. Kilometrejä on kertynyt niin paljon ja äidin askelmittarin mukaan viimeisen kolmen päivän aikana tuli 130 000 askelta. Vielä loppuun muutamia kuvia Maltan roadtripiltä. Seuraavat vierailijat saapuvatkin sitten jo parin viikon päästä kun siskoseni ja Robi saapuvat meille lomailemaan. 
Kiinalainen puutarha kentän lähettyviltä.
Popey Village eli vuoden 1980 Kippari-Kalle elokuvan kuvauspaikka. Se on edelleen pystyssä ja toimii tuommoisena aktiivi-kylänä, jossa pääsee kiertämään ja uimaan yms. Hauska paikka ja päivän lippu oli vain 15.5e.
Avoinna: Silloin kun huvittaa olla paikalla
Suljettu: Olemme silloin jossain muualla.
Tuosta voisi tulla semmoinen oma motto :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti