keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Ei aina jaksa hymyillä.. ainakaan ihan joka päivä.

Tästä tulee aika paljon tekstiä ja aika vähän kuvia tällä kertaa.

Huomasin, että kirjoittelen aika paljon siitä kuinka kivaa ja hauskaa täällä on mutta enpä oikein koskaan asioista jotka ehkä tympii ja harmittaa. Aurinkoisessa maassa asuminen toki aiheuttaa sen, että on ehkä enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Tässä on vain viimeisen puolen vuoden aikana jotenkin huomannut kuinka yksin sitä on ja kuinka hankala sitä on löytää täältä kavereita joiden kanssa voisi tehdä jotain muutakin kuin vain käydä ulkona tuopillisella tai useammalla. Semmoinen perinteinen esimerkiksi leffoihin meno tuntuu täällä menevän ensin siihen, että käydään jossain happy hour cocktaileilla ja sitten jääkin leffa katsomatta kun mieluummin istuu ulkona terassilla. Ulkona on toki kiva käydäkin mutta välillä olisi hauska tehdä jotain muutakin porukalla. Olisi ihan mahtava päästä seikkailemaan vaikka ympäri Maltaa mutta vuorotyöläisenä on yleensä silloin töissä kun muut on vapaalla. Tosin itsellä on mahdollisuus iltavuoroissa ottaa aurinkoa päivän ja mennä sitten vasta töihin.

Onneksi on saanut nyt tuon kuntosalin semmoiseen malliin, että siellä tulee käytyä noin joka toinen päivä tai 4-5krt viikossa. Enemmän otin sen sitä varten, että pääsisi noille ryhmäliikunta tunneille ja varsinkin kun Le Meridien on Maltalla ainut sali joka on valtuutettu järjestelmään Les Mills tunteja, parhaimmat ja useimmat tunnit ovat kuitenkin 18-21 välissä ja meikäläinen istuu enimmäkseen iltaisin töissä joten sekin näyttää sitten kuivuvan kasaan. Alkaa miettimään, että kannattaako maksaa 80€/kk siitä mistä halusi maksaa muttei pystykään sitä käyttämään. Kun perus salikortin saa paljon halvemmalla. Aamun tunnit onkin sitten 7-8 tai 9.30-10.30 johon on oikeastaan aika mahdoton päästä kun pääset ensin 01.00 töistä ja nukkumaan ei kuitenkaan pääse ennen 2-3. Ja Lotus -kortilla on vaan 8 paikkaa per valikoitu tunti johon pitää olla jo 30min ennen tunnin alkua hakemassa lappu, että varmasti pääsee mukaan. Onneksi kuitenkin allas ja saunat ovat käytössä joten kaippa se on sitten sen väärti, että jaksaa käydä salilla. Talvi tulee ja ilma viilenee niin ihan istua poreammeessa ja saunassa lämmittelemässä.

Maltalla elämä on ylipäätään vähän semmoista vuoristorataa, täällä välillä tykkää olla ja viihtyy mutta sitten taas joinakin päivinä tekisi mieli vain mennä muualle. Ainakin mikä tulee välillä maltalaisten asenteeseen ulkomaalaisia kohtaan. Yksikin päivä oli paikallislehdessä Times of Maltassa juttua Maltan ulkomaalaisasukeista ja jokin fiksu paikallinen oli sitä mieltä että 31500 ulkomaista työntekijää on sama kuin 31500 autoa jotka sitten ovat taas syy kaikkiin ruuhkiin. Heti kuin joku ei-maltalainen kommentoi tuohon tulee ilmoitus ylläpidolta että kommentti poistettu. Kuitenkin esimerkiksi pelifirmat tuo 10% koko Maltan BKT:stä ja meidät luokitellaan sosiaalipummeiksi ja käytetään sosiaalivarat vaan. Jokainen pelifirmassa työskentelevä saa yleensä yksityiseltä vakuutuksen joten vaikka maksetaan joka kk noin 150€ National Insurance -veroa jolla saa ilmaisen julkisen terveydenhuollon niin nuo rahat menee vain yhteiseen hyvään koska kukaan pelifirmassa työskentelevä harvoin käyttää näistä rahoista yhtään. 

Ai niin ja sitten tietenkin vähän tämä naisen asema ja oikeudet. Nyt vasta Malta julkaisi, että jälkiehkäisypillerin saa jatkossa ilman reseptiä - tietenkin pienenä lisänä, ettei kaikkien apteekkien ole pakko tähän suostua, täällä se vanhoillinen usko, että kyseinen pilleri on yhtäkuin abortti ja jos semmoisen syöt niin tapat lapsen samantien. Katollinen kasvatus <3 

Mutta tottakai pitää vähän positiivista juttua lisätä tänne loppuun, ettei mene ihan negatiiviseksi touhuksi koko kirjoitus. Paranormal Horror Circus on taas rantautunut Maltalle ja odotan innolla, että pääsee sen katsomaan. Viime vuonna show oli aikaisten hauska eikä niinkään pelottava. Perjantaina toivottavasti pääsee katsomaan tuota http://www.paranormalcircus.com/. Niin ja sitten lauantaina on Hamrunissa suklaa festivaalit, sinne on kyllä ihan pakko päästä kun kerrankin töiltä pääsee jonnekin. https://www.facebook.com/events/1114724051942992/. Jännä nähdä millaisia suklaa rakennelmia niillä on. Ja hei viikko niin pääsee Ateenaan <3 Sitä odotellessa kyllä. 


Tälläistä tällä kertaa. Ensi viikolla sitten Ateenan seikkailusta saa varmaankin paljon kerrottavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti