torstai 29. kesäkuuta 2017

Taas vähän kuulumisia pitkästä aikaa.

Voihan nyt taas hyvänen aika kun siitä on ollut aikaa kun viimeksi on kirjoittanut tänne. Mikäs sen parempaa alkaa runoilla nyt kun Afrikasta iski helleaalto ja kotona vietän vapaapäivää tuulettimen alla. Kyllä sitä ehtiikin unohtamaan vuodessa miltä tuntuu kun vastassa on lämpöseinä kun oven avaa. No mutta jos sitä hyppäisi kuukauden taaksepäin ajassa ja PARIISIIN. 


Käytiin tosiaankin katsomassa MM-kiekkoa Pariisissa - ensimmäistä kertaa pääsi näkemään MM-kiekkoa livenä. Olihan se aika hauska kokemus ja kiva nähdä matseja paikan päältä eikä aina vain kotisohvalta. Tosin, areenalla ei kuitenkaan ollut Mertarannan selostusta. Pariisissa oli myös Leijonafaneille pistetty pystyyn oma Leijonaluola, jossa pääsi viettämään aikaa suomalaisten kisafanien kanssa. Siellä näki sitten vanhoja kiekkolegendoja hiukan tuiterissa. Pariisissa huomasi tuon ilmassa kytevän mahdollisen terroriuhkan. Nähtävyyksien lähettyvillä ja kisa-areenalla oli poliiseja isojen kiväärien kanssa pyörimässä. Kisa-areena oli ihan ok paikka, huono puoli oli kalliit hinnat eikä alkoholia saanut ostettua areenan sisältä. 10e sai alkoholittoman oluen :D Vuorostaan areenan edustalla olevista baareista sai tuoppeja 10e hintaan ja lasin viiniä 5e. Kisahinnat ja aika tyyriit semmoiset. Ei kovin montaa lasillista viitsinyt juoda noissa.

Pariisi itsestään on ihan sairaan ihana kaupunki ja tykästyin siihen erittäin paljon. Kaupungissa on oma tunnelma ja kaduilla kävellessä oli ihan vain katsella ympärille ja nauttia. Ruoka oli myös pääsääntöisesti hyvää ja monissa paikoissa sai talon viinejä suht edullisesti. Mikko ja Joonas testaili sammakon reisiä ja etanoita -itsehän jätin nuo gourmet ruuat välistä, ei ihan kuulu omaan ruokavalioon. Jos saisi valita niin paljon mieluummin lähtisin uudelleen Pariisin kuin vaikka Roomaan. Toki se voi olla siitä, että Pariisissa ei ollut niin suurta turistitungosta kun Roomassa on. Nähtävyyksistä päästiin Notre Damen torneihin, Eiffel tornin päälle ( meinasi hiukan jännittää ne näköalahissit sinne ylinpään kerrokseen), Riemukaaren päältä päästiin ihastelemaan Champs Elyseen maisemia ja toki Moulin Rouge tuli nähtyä kanssa. Louvreen päästiin kävelemään suoraan sisälle joten pieni tunnettu Mona Lisa maalaus tuli nähtyä kanssa. 


Reissusta kun selvittiin kotiin, tuli vanha opiskelukaveri Karita tänne miehensä kanssa. Ei oltu Karitan kanssa nähty 10v ja oli hauska nähdä kuinka jutut ei ole muuttunut mihinkään ja tuntui siltä, että välissä on ollut paljon vähemmän aikaa kuin 10v. Pian noiden jälkeen saatiin taas sisko kylään. Anu ja Robin tuli tunnetusti pitämään pitkää kesälomaa meille. Vuokrattiin golf -kärry Rolling Geeksien kautta ja saatiin yksi iltapäivä kierrellä pitkin Kolmea Kaupunkia. Kärryä sai itse ajaa mutta siinä oli GPS navigaattori ja valmis reitti. Mikäli reitiltä eksyi soitti isoveli toimistolta ja neuvoi mihin piti mennä. Muuten kärry höpisi itsekseen ja kertoi Maltan historiasta.

Tulevana viikonloppuna lähden Nennan kanssa ansaitulle tyttöjen viikonlopulle Sisiliaan. Hypätään lauttaan 5 aikaan lauantai aamulla. HYIII herätys joskus 3 aikaan ja terminaalissa pitäisi olla 4 pintaan. Paluu onkin sitten sunnuntai-illalla. Lauttamatka kestää sen noin 1.5h ja pärähtää Maltalta Pozzalloon josta sitten on reipas 100km Cataniaan, jossa meilläkin on hotelli buukattu. Vähän shoppailua H&M:llä jota Maltalta ei löydy ja hyvää ruokaa ja viiniä ja tottakai AURINKOA. Sitä odotellessa nyt :) No tämmöistä tällä kertaa, seuraavalla kerralla sitten lisää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti