keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Katsaus taaksepäin

Joskos taas hiukan kuluttaisi aikaa ja kirjoittaisi kuulumisia Maltalta.

Malta tämä pieni saarivaltio keskellä Välimeren turkoosia vettä on ollut pitkään niin turistien kun iGaming -alalle hakevien kohde. Itse muutin saarelle tosiaankin kesäkuun alussa 2015 joten tovin on täällä tullut ihmeteltyä menoa ja meininkiä. 

Hiljattain julkaistussa EuroStatsin julkaisussa oli maininta hintojen noususta ja tästä inspiroituneena LovinMalta kirjoitti oman vertauksen jossa maininta oli 135% noususta. Vuodesta 2000 lähtien Maltan hintataso on tasaisesti noussut missä suurin muutos on todennäköisesti tapahtunut asuntojen hinnoissa. Monet vuokra-asuntojen sivustot ovat vanhanaikaisia eikä tietoja päivitellä tasaiseen tahtiin. Uudet muuttajat ihastelevat ja ihmettelevät alhaisia hintoja kunnes totuus iskee päin kasvoja. Saarelta ei löydykään sitä 500€/kk olevaa hienoa kattohuoneistoa vaan kyseisellä summalla saa juuri ja juuri oman huoneen kimppakämpästä. Tällä hetkellä yhden makuuhuoneen huoneistot ovat niin sanotulla keskusta-alueella noin 750-950€ hintaluokkaa per kuukausi. Parin makkarin huoneistot liikkuvat siinä noin 1000€ kieppeillä. 

Saarelle saapuu enemmän ja enemmän työn perässä muuttavia ihmisiä ja tästä syystä vuokrabuumi on noussut niin kovaksi ja asuntojen myyntihinnat kattoon, että osa paikallisista joutuu muuttamaan autotalleihin asumaan koska eivät pysty minimipalkalla (740€/kk) maksamaan nousevia vuokria. Kesän aikana paikalliset viranomaiset löysivät eräästä kaupungista farmin, jossa eläimien sijaan majoitettiin paikallisia maahanmuuttajia. Ihmiset maksoivat noin 100-200€/kk siitä, että saivat nukkua lehmille tarkoitetussa tallissa epäinhimillisissä oloissa. 

Onneksi kuitenkin ulkona syöminen yms on edelleen reippaasti halvempaa Suomeen verrattuna :) Hyvänä esimerkkinä maanantai-illan dinneri. Istuttiin 5* hotellin yhteydessä olevassa ravintolassa viiden hengen seurueessa. Laskuun mahtui mukaan niin pullo viiniä, pääruuat jokaiselle sekä pari olutta ja limua kuten myös muutamat jälkiruuat ja saldo oli noin 160€. 

Mutta mutta jos vaikka vaihdetaan toiseen aiheeseen. Ensi viikolla alkaa meikäläisellä kaivattu loma ja lähdetään Puolaan seikkailemaan. Itse en ole aikaisemmin Puolassa käynyt joten mielenkiinnolla odotan millainen reissu tiedossa. Lennetään Wroclowiin keskiviikkona. Reissun aikana käydään myös puolalais-maltalaisissa häissä pikkukylässä Wroclowin ulkopuolella ja heti häiden jälkeen päästään katsomaan The Rasmuksen keikkaa. Siitä onkin aikaa kun heidät on viimeksi nähnyt livenä. Reissun jälkeen parin päivän päästä vanhemmat eksyvät taasen Maltalle ja napattiin RyanAirin halppislennot Pisaan pariksi päivää. Pitänee käydä katsomassa näin 3v jälkeen kuinka paljon torni on muuttunut :D 

Anu-sisko oli täällä reippaan viikon poikaystävänsä kanssa ja vietettiin viikonloppu Gozolla seikkaillen. Reippaaseen viikkoon mukaan mahtuu vaikka ja mitä ja kiva saada vierailijoita tänne päin. Mutta seuraavaksi sitten reissukuulumiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti