torstai 19. helmikuuta 2015

Arjen taikaa

Niin taas on pian viikko vierähtänyt. Täällä aika tuntuu lentävän kuin siivillä ja viikko toisensa jälkeen vierähtää hurjalla vauhdilla. Ihanaa kun kevään merkit alkaa jo pikkuhiljaa näkyä, kuten lämpenevä sää.
Tällä viikolla on vanhimmalla pojalla hiihtolomaviikko joka muuttaa omia arkiruutineja hiukan. Työpäiväni ovat aika inhimilliset au pairiksi. Päivä on joko 8-16 tai 12.30-19.30 saakka. Kerran kuukaudessa minulla on pidempi viikonloppu (pe-ma) sen sijaan työskentelen muutaman tunnin samaisen viikon lauantai aamulla. Jenkeissä au pairina ollessa työskentelin melkein 10-11h päivässä ma-pe, tosin viikonloppuvapaat oli taatut. 
Täällä päiväseuranani on yksivuotias poika, joka hurmaa olollaan. Märät pusut ja halaukset kuuluvat hänen tapaansa. Ihanaa :D Näin ollen kahdeksan tunnin työpäivät ovat touhua täynnä, kun yrität viihdyttää taaperoa. Kaksi vanhinta lasta on koulussa, vanhin on 9.15-15 ja nuorempi on leikkikoulussa 9.30-12.30. Hoidan myös pääosin lasten viemiset ja hakemiset kouluun joka antaa kivaa pientä katkosta päivään. Kotityöt ovat minimaaliset, silitän lasten vaatteet ja katson, että lasten lelut ovat päivän päätteeksi kasassa eikä talo näytä kaaokselta. Lähellä asuu toinen au pair jonka hoidettavat käyvät samaa koulua, näin ollen niin sanottuja play dateja on helppo järjestää joko meillä tai sitten Faen kotona. Lähellä on myös pieni järvi sekä leikkipuisto johon kävelee kätevästi. 

Vietin maanantaina myös vapaapäivää jonka päätin viettää ajelemalla pitkin Pohjois-Claren rannikkoa sekä Burrenin luonnonpuiston läpi. Täytyy sanoa, että maisemat saa hengen salpaantumaan joka kerta. Ajoin suoraan pohjoiseen pieneen kylään nimeltä Ballyvaughan josta jatkoin rannikkotietä Cliff of Moherin tuntumaan ja takaisin Corofiniin. Välimatkat ovat niin lyhyet täällä mikä helpottaa lyhyiden roadtripien tekoa. Pian alkaakin vaihtua maaliskuu, joka tarkoittaa Pyhän Patrikin päivän lähestymistä, sekä vanhempieni vierailua Irlannissa. Silloin pääsen näyttämään heille kaikki mahtavat paikat sekä ihmettelemään Pyhän Patrikin päivän paraatia. Saa nähdä mitä kaikkea olenkaan keksinyt heidän päänmenoksi. Pääsiäisenä pääsenkin, sitten juhlimaan yhteissynttäreitä siskoni kanssa joka matkustaa myös muutamaksi päiväksi Irlantiin. Täytyyhän sisko opettaa Irlantilaiseen pubikulttuuriin. Heinäkuussa olisi sitten tarkoitus tulla Suomessa käymässä ja serkun häät tiedossa <3 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti