keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Täällä ollaan ja pysytään, ainakin toistaiseksi.

Siitä onkin taas hetki kun olen jotain viimeksi kirjoittanut. Ihan käsittämätöntä ajatella, että töissä ollaan oltu jo kaksi ja puoli viikkoa. Vielä huomaa, että on todella paljon muistettavaa ja oppittavaa. Usko on kuitenkin korkea, tämä oli kuitenkin hyppy aivan täysin uuteen alueeseen. Pääasia on, että tässä vaiheessa ei ole tullut sitä fiilistä, että mihin mä oikein itseni taas sotkin, vaan elämästä nautitaan kunnolla. 

Maltalla riittää lämmintä ja ilma vain lämpenee entisestään kun lähestytään heinäkuuta ja varsinkin elokuuta. Kyllä, se on välillä tuskaa kun asunnossa ei ole ilmastointia, vaan viilennys tapahtuu vain tuulettimella. Toisaalta, Irlannissa valitin aina kuinka kylmä sisällä on. Nyt ei onneksi ole sitä ongelmaa VIELÄ... Ehkä sitten talvella kun sataa ja tuulee. 

Vaikka nautin täysin siemauksin yksinolosta ja vihdoinkin omassa asunnossa taas asumisessa, on se välillä vähän outoa. Tai sitten, se on vain sitä, että asunto on vielä todella keskeneräinen. Muuttaa nyt asuntoon jossa perushuonekalut ovat valmiina. Huonekalut, joita et itse ole valinnut. Lattialla ei vielä ole yhtään mattoa ja verhot ovat kauheat. Eli tuunaamista vielä riittää. 

Mdina
Tässä vaiheessa, ehkä ainut mikä hiukan tympii Maltalla on se, että ostoskeskukset ja kaupat menevät kiinni 19.30. Joten töiden jälkeen ei ihan hirveästi ehdi mitään tehdä. No ensi kuussa alkaa mullakin vuorotyö jolloin myöhäisin aloitus on kello 15. Tuolloin ehtii onneksi hoitamaan vaikka ja mitä. Ai niin ja vaikka Maltalla on erittäin halpa julkinen liikenne, ei se toimi. Bussit ovat aina ihan liikaan ahdettuja. Bussikuskit eivät ota kyytiin jos bussi on liian täynnä. Sitten odotat toisen 10-15min ja tulee seuraava bussi joka on myös ihan täynnä. Kunnes kolmas bussi, ehkä vihdoin ottaa sut kyytiin. Onneksi työmatka on alle 10min kävellen. 
Valletta

Voin sanoa jo nyt, että Maltalla olen rakastunut tuohon historian määrään. Kävin viime viikolla Mdinassa joka on todella vanha kaupunki keskellä Maltaa. Täällä on niin paljon todella kauniita paikkoja, ettei voi ymmärtää. Ehkä tänä viikonloppuna pääsisin katsomaan Blue Lagoonin. Siellä vaan on tosi paljon meduusoja.. Pitääpä varoa.



Tälläistä tällä kertaa. Vielä kaksi työpäivää jäljellä ja viikonloppu odottaa. Tarkoittaen sitä, että lisää tuunaamista sekä saaren tutkimista. Elämä on ihanaa ja mukavaa. Tästä on hyvä jatkaa taas.

Valletta hiukan kaukaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti