maanantai 27. huhtikuuta 2015

Simaa ja munkkeja

Pian olisi sitten vappu. Irlannissa pyhäpäivä on aina toukokuun ensimmäinen maanantai ja näin ollen toukokuun ensimmäinen viikonloppu onkin kutsuttu May Bank Holiday weekend. Corofinissa järjestettäisiin The Festival of Finn, jolloin Corofinissa on erilaisia tapahtumia ja mm partakisa. Kategorioita löytyy vaikka kuinka. Itsehän en tuota festivaalia pääse näkemään sillä suuntaan lauantaiaamulla kohti Skotlannin Glasgow'ta. Sitä kyllä odottaa ihan kivasti. Ensimmäistä kertaa Skotlannissa. Pitääpä käydä vaihtamassa perjantai-aamulla hiukan puntia matkaan mukaan.

Ulkomailla asuessa tuleekin kokeiltua itsetehtynä niin paljon erilaisia suomiruokia. Muistan kun olin jenkeissä au pairina yhdeksäntoista kesäisenä ja mieli teki karjalanpiirakoita. No eihän siinä auttanut muu kuin tehdä niitä ihan itse alusta loppuun. Ei voinut vain kävellä lähimpää ruokakauppaan ja ostaa piirakoita valmiina. Nyt olenkin Irlannissa jo kerran tehnyt karjalanpiirakoita ja niistä tuli yllättävän hyviä. Vielä pitäisi ehkä oppia tekemään erilaisia laatikoita joulun alla. Tosin mikään ei voita kaupan rusinatonta maksalaatikkoa tai mumman riisipuuroa. No jouluun on vielä aikaa useampi kuukausi. Takaisin siis vappufiiliksiin. Tein ihan ensimmäistä kertaa eläessäni MUNKKEJA ja simaa. Tosin olin ehkä ylpeämpi munkkien teosta sillä kuumalla rasvalla leikkiminen ei ole mitään kivaa puuhaa. Onneksihan isäntäperheeltäni löytyy rasvakeitin. Vara-äitini ihmettelikin kuinka meiltä ei omasta kotoa ole löytynyt moista vekotinta :D Ehkä kaikki ei tarvitse itse rasvassa paistettua ja syvä friteerattuja ruokia.. Tosi terveellistä. Niin ja tuli mun simastakin kyllä juotavaa :) Kiitos äidille joka lähetti fariinisokeria tulemaan. En ollut ihan varma miten Brown sugar olisi toiminut. 
Kevät <3





Ai niin ja laitoin sitten muutaman hakemuksen menemään koskien työpaikkoja Irlannissa. Muutama meni hostelleihin Galwayssa ja sitten suomenkielisiin asiakaspalvelu paikkoihin. Katsotaan mihin päädyn. Sitä nyt jännityksellä odotetaan. Onhan tässä vielä onneksi aika hyvin aikaa. Toisaalta tämä aika vaan lentää ihan siivillä täällä. Eikai se ole ihan normaalia ?

Ihan muuten huomata kun täällä Irlannissa ei siitepöly pahemmin vaivaa. Viime viikkoisen pitkän aurinkojakson aikana alkoi kaikenmaailman kukat kukkimaan ja puihin ilmetyi lehdet yhtäkkiä, ja ainut mitä huomaan niin nenää vähän kutittaa ja aivastus tulee. Yhden allergia lääkkeen ottamisen jälkeen kaikki oireet katoaa. Viime vuonna sai Suomessa hakea muutaman eri lääkkeen ja silmät vuosi ja punotti vaikka kuinka pitkän aikaa. Kyllä mä uskon vahvasti, että Irlanti on tehty mulle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti