keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Vierailija nro 2

Taas vierähti muutama päivä ihan liian nopeasti. Anu tuli vierailulle viime viikon torstaina ja tänään vein hänet Shannonin lentokentälle. Sain itse pitään pitkän perjantain vapaana joten päästiin tekemään kaikkea pääsiäisviikonlopun verran. Täällähän pitkä perjantai ei ole varsinaisesti pyhäpäivä, pääsääntöisti kaupat on auki ja päivä on ihan tavallinen työpäivä. Pitkä perjantai eroaa siten muista päivistä, että kaikki pubit ovat kiinni eikä alkoholia saa ostettua mistään kaupasta tuona päivänä. Irlannissa on kaksi päivää vuodessa jolloin pubit ovat kiinni; pitkä perjantai ja joulupäivä. 

Pitkänä perjantaina tehtiinkin pieni roadtrip ja esittelin Anulle Ennisin sekä käytiin Cliff Of Moherilla, onhan se aika hienoa asua vain 40min ajomatkan päässä noilta jylhiltä kallioilta. Lauantaina suunnattiin Dubliniin päiväksi ja sunnuntaina sattuikin vastaan Dublinissa järjestetty vuoden 1916 pääsiäiskapinan kunniaksi jokin tapahtuma. Tavatiin ihan presidentti sekä pormestarit ja muut yhtä tärkeät ihmiset. Ai niin ja nähtiin me myö lentokonepoliisit jotka lensivät Dublinin pääkadun ylitse, eikä säkkipillinsoittajista päässyt eroon :D Ai niin ja lauantaina kun saavuttiin Dubliniin oli kaikki pubit jo tupaten täynnä ja meteliä ja musiikkia kuului vaikka ja mistä. Sunnuntaina suunnattiin Limerickiin ja vietettiin yö siellä ja käytiin kuuntelemassa hiukan irlantilaista musiikkia. 

Maanantaina löydetiin mitä mahtavimpia kalloita taasen. Vaikka olenkin Kilkee:ssä käynyt useasti, en ollut tietoinen Kilkeen kallioista. Aivan mahtavat, melkein jopa hienommat kuin Cliff of Moher. Parasta oli, se ettei siellä ollut ihmisiä paljon ja saatiin rauhassa kierrellä. 

Muistutus millä puolen tietä tulee ajaa täällä :D

Kilkee Cliffs

Kilkee Cliffs

Ai niin ja lämmintähän meillä riitti :D Säät huiteli siinä noin 20 asteen paikkeilla joka oli ihan mahtavaa. Huhtikuu tuleekin sitten oltua rauhassa ja toukokuun ensimmäiselle viikolle on varattu lentolippu Skotlannin Glasgow'hin.Täällä pyhäpäivä ei ole toukokuun ensimmäinen vaan toukokuun neljäs, joka sattuu olemaan sopivasti maanantai.

Ostin itselle hurjan kalliin syntymäpäivälahjan. Se maksoi 20e ja kyseessä siis menopaluu lentolippu Ryanairilla Skotlantiin. Alunperin meinasin lähteä yksin mutta saankin matkaseuraksi/tulkiksi (skotlannin aksentti voi olla aika hankalaa xD) Chrisin. Reissusta tulee hauska sen voin uskoa. Ai niin ja puoli vuotta on vietetty Irlannissa. Ihan käsittämätöntä kuinka nopeasti aika oikein menee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti